recept

Sýrová roláda

Studená kuchyně

Zpět na recepty

uvařil Eva Šraierová

Balíček sýra (i s obalem) dáme do vařící vody, aby dobře změkl.

Máslo utřeme s taveným sýrem, přidáme rozsekaná vejce, okurku a ostatní přísady.

Na obdélník alobalu rozválíme změklý sýr na placku, potřeme polovinou náplně, poklademe šunkou a potřeme druhou polovinou náplně. Stočíme a zabalíme do alobalu.

Necháme odležet v lednici do druhého dne.

uvedené množství je podle surovin
příprava asi 60 minut

Použité ingredience:

Křen, petržel - dle potřeby
Máslo - 80 g
Okurka kyselá - 1 ks
Pepř, sůl, hořčice - dle potřeby
Sýr plátkový - 200 g
Šunka - 100 g
Tavený sýr - 2 ks
Vejce vařené - 3 ks